Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre abuzul în serviciu: 'Un prag valoric rezonabil'

Tudorel Toader

În cazul infracţiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric "rezonabil", în urma unor dezbateri la care vor participa specialişti în drept şi reprezentanţi ai societăţii civile, a anunţat miercuri ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

"Aşteptăm întâi decizia Curţii, motivarea ei integrală (...), după care vom face dezbateri cu profesioniştii dreptului, cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil, de natură să pună de acord prevederile din Codul penal cu decizia Curţii Constituţionale. (...) Din ce rezultă citind comunicatul Curţii, se va pune un prag, pentru că se vorbeşte de o obligaţie a legiuitorului primar sau delegat", a declarat ministrul Justiţiei, informează agerpres.ro.

Reacția lui Sorin Grindeanu, după decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu


El a explicat că cele două urmări ale infracţiunii de abuz în serviciu - prejudiciul şi vătămarea intereselor legale - sunt "lucruri diferite". 

"Abuzul în serviciu are două urmări alternative, când fapta produce o pagubă, pe de o parte, sau când fapta produce o vătămare intereselor legale, pe de altă parte. În ipoteza examinată de Curte s-a avut în vedere producerea unei pagube. Vătămare este altceva, o urmare alternativă, nu are legătură cu decizia", a spus Tudorel Toader. 

Întrebat dacă punerea în acord a legislaţiei cu decizia Curţii Constituţionale se va face prin proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă, ministrul a răspuns că nu s-a luat încă o decizie în acest sens. 

"Vedem decizia (motivarea deciziei CCR - n.r.), ne consultăm şi stabilim calea legală de urmat", a precizat Toader. 

Ministerul Justiţiei a anunţat în urmă cu o zi, printr-un comunicat de presă, că urmează să fie reconfigurat conţinutul infracţiunii de abuz în serviciu prin consacrarea unui prag valoric, ca urmare a deciziei pe care Curtea Constituţională a României a dat-o în cazul excepţiei de neconstituţionalitate invocate de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.