Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader anunţă 'APOCALIPSA' pentru corupţi: Legea care-i lasă fără averi

breaking news stiripesurse.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri, 5 aprilie, într-o conferinţă de presă, că Ministerul a elaborat proiectul de lege prin care va fi posibilă confiscarea extinsă a averilor.

"Am elaborat proiectul de lege prinvind transpunerea directivei pentru confiscarea extinsa. Termenul a expirat, suntem in procedura de infringement, riscam sanctiuni. Urmeaza alte proiecte de lege pentru transpunerea tuturor directivelor pe care suntem obligati sa le transpunem. De exemplu, am elaborat un memorandum pentru a gasi mijlocul procedurar pentru punerea de acord a unei directive din 2012 referitoare la stabilirea unei norme minime privind protectia victimelor criminalitatii. A expirat de multa vreme termenul", a declarat Toader.

"Se extinde sfera de incidenţă asupra măsurii de confiscare, cu speranţa că va creşte valoarea sumelor recuperate", a mai precizat ministrul, cu referire la confiscarea bunurilor pe care cei care comit infracţiuni le trec pe numele altor persoane.

Vezi şi: Tudorel Toader îl EXECUTĂ sumar pe Florin Iordache

Un asemenea proiect a mai fost lansat în dezbatere publică şi anul trecut. Actul normativ trebuie să transpună în legislaţia românească prevederile directivei europene referitoare la îngheţarea şi confiscarea bunurilor achiziţionate în urma comiterii unor infracţiuni în Uniunea Europeană.

Documentul propunea confiscarea bunurilor unei persoane care a primit o pedeapsă mai mare de patru ani, dacă judecătorul consideră că acestea au fost achiziţionate în urma comiterii unor infracţiuni. În plus, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, nou înfiinţată, va anunţa judecătorul delegat cu executarea, despre orice întârziere survenită în cursul unei confiscări, pe baza informaţiilor periodice primite de la Fisc.

Potrivit proiectului de lege de anul trecut, confiscarea extinsă se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a actului normativ, numai în cazul comiterii unor infracţiuni, cum ar fi: trafic de droguri, proxenetism, spălare de bani, corupţie, evaziune fiscală sau infracţiuni informatice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.