Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader bate cu pumnul în masă și arată cu degetul spre Monica Macovei: 'În precedent nu a mai existat'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat miercuri ca va trimite proiectul de modificare a legilor justiției la CSM, nu și la Ministerul Public. Toader a observat că discursul s-a schimbat în ultimele zile, trecând de la acuzele legate de transparenţă, la conţinutul efectiv al modificărilor legislative. Toader a precizat că dezbaterea publică în cazul noului pachet de legi a fost una amplă, „fără precedent”, în timp ce în 2005 când s-au schimbat masiv legile din Justiţie nu a fost niciun fel de dezbatere.

Ministrul Justiției APRINDE scandalul legat de afirmațiile procurorului general: 'Nu cred că obiectul de activitate al DNA e...'

„Fac o precizare. Discursul s-a schimbat. Până acum se vorbea despre lipsă de transparență, de consultare. Dvs știți bine, pachetul de legi pleacă a treia oară la CSM. A fost și această dezbatere publică de cinci-șase zile privind proiectul de legi privind modificarea legilor justiției, care în precedent nu a mai existat. Vă amintiți că, în 2005, aceleași legi ale justiției despre care vorbim azi au fost modificate prin procedura angajării răspunderii Guvernului, adică fără dezbatere. Ministru la vremea aceea era doamna Macovei. A depus pachetul de legi, trei zile pică Guvernul sau trece pachetul. Evident era faptul că pachetul o să treacă, pentru că exista susținere parlamentarp. Niciun Guvern nu se duce să testeze susținerea în Parlament. Atunci nu s-a vorbit de lipsa de transparență, pentru că nici nu era timp, nici de fondul soluției. Azi, transparență de trei ori: la CSM, o dată în dezbatere publică, numeroasele dezbateri din sala de consiliu a MJ, s-a schimbat centrul dezbaterii de pe lipsa transparenței pe conținutul soluțiilor. Numai că în procedura de adoptare a unei legi, fiecare are rolul lui constituțional.”, a spus Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.