Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader confirmă ceea ce e mai GRAV: De ce e Puiu Popoviciu în Marea Britanie

Inquam Photos / Octav Ganea
puiu popoviciu

Puiu Popoviciu a spus că a fugit în Marea Britanie înainte de a fi condamnat la 7 ai de închisoare pentru că acolo i se repectă drepturile. Ministrul Justiției anunță că autoritățile române au transmis actele pentru arestarea acestuia și așteaptă extrădarea. Tudorel Toader confirmă cel mai negru scenariu: Puiu Popoviciu se aglă sub protecția autorităților engleze.

"Imediat după momentul în care Puiu Popoviciu s-a predat autorităţilor judiciare londoneze am avut mai multe intervenţii telefonice şi spuneam să privim cu prudenţă actul lui Puiu Popoviciu de a se pune la dispoziţia autorităţilor judiciare londoneze şi să vedem care este scopul acelui fapt. Pentru că, dacă scopul ar fi fost acela de a fi predat autorităţilor judiciare române, sigur, putea să urce în avion să vină acasă, sigur, putea să meargă la ambasadă să spună: mă pun la dispoziţia autorităţilor judiciare, intru sub puterea mandatului de arestare. De aceea spuneam atunci (...) să privim cu prudenţă, să vedem care este motivul, mobilul ce i-a determinat la această predare. Acum am văzut care este scopul, de a rămâne sub protecţia autorităţilor judiciare engleze", a declarat Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

El a precizat că la Ministerul Justiţiei a transmis deja autorităţilor engleze mandatul de arestare emis de Curtea de Apel Bucureşti.

"(...) Anglia este ţară membră a UE, avem decizia cadru, avem Legea 302 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală şi aici devin incidente prevederile referitoare la punerea în executarea a mandatului european de arestare. La Ministerul Justiţiei am primit informarea de la Curtea de Apel emitentă a mandatului, mandatul a fost transmis autorităţilor judiciare din Anglia de către autoritatea emitentă, Curtea de Apel, ceea ce înseamnă că este vorba despre o punere în executare a unui mandat de arestare. Autorităţile judiciare engleze vor verifica mandatul de arestare şi vor decide în consecinţă. Ceea ce înseamnă la momentul la care vorbim autorităţile judiciare londoneze sunt sesizate cu punerea în executare a mandatului european de arestare", a menţionat Toader.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Pe 3 august, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI - Biroul SIRENE. Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.