Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, din nou în vizorul lui Pleşoianu. Atac FURIBUND al deputatului: 'Atletul absolut al fugii de decizii'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Deputatul Liviu Pleşoianu lansează un nou atac dur la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Social-democratul susţine că ministrul nu îşi asumă o poziţie clară în scandalul în care este implicat procurorul general, Augustin Lazăr, şi, potrivit lui Pleşoianu, Tudorel Toader preferă să "paseze" responsabilitatea către CSM sau către Inspecţia Judiciară.

"Tudorel Toader – acest Usain Bolt care aleargă invers, atletul absolut al fugii de decizii...

Pentru că văd că iar e mare tevatură cu ce face și ce drege domnul ministru, mă văd nevoit să reiau câteva lucruri elementare. ...Ministrul Justiției este cel care face propunerea pentru funcția de Procuror General și pentru cea de Procuror-șef DNA. Apoi, CSM dă un aviz. Acest aviz e pur consultativ (cel mai bun exemplu în acest sens e chiar cel al multimedaliatei doamne Kovesi – care a fost propusă și ulterior numită în funcția de Procuror General, în anul 2009, deși primise AVIZ NEGATIV de la CSM).

Citeşte şi: Nunta anului în showbizz! Vica Blochina se mărită cu fiul unui fost PREŞEDINTE

Cu alte cuvinte, ministrul Justiției poate trimite către Președintele României propunerile CHIAR DACĂ CSM nu e de acord cu ele. De asemenea, conform principiului simetriei, ministrul Justiției poate trimite către Președintele României solicitarea de revocare din funcție a Procurorului General sau a Procurorului-șef DNA CHIAR DACĂ CSM nu e de acord.

...Și acum – ce face domnul Tudorel Toader?

Domnul Tudorel Toader, supărat că Procurorul General face apel la CSM în privința solicitărilor Comisiei de Anchetă, face și domnia sa apel – la Inspecția Judiciară... Prin urmare, deși supărat că Procurorul General nu își ASUMĂ o poziție și fuge repede să-l SCAPE CSM, ministrul Justiției nu își ASUMĂ la rândul său o poziție și fuge repede să-l SCAPE Inspecția Judiciară...

Atât de mult FUGE domnul Tudorel Toader de propriile responsabilități, încât cu greu ar putea fi ajuns din urmă chiar și de un sprinter experimentat. Tudorel Toader – acest Usain Bolt (care aleargă invers) al Justiției românești, atletul absolut al fugii de decizii...

P.S. Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va zice că e în regulă cum procedează domnul Augustin Lazăr, unde veți mai fugi domnule Tudorel Toader? Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va găsi doar „probleme minore” în ceea ce privește managemenetul DNA și al Ministerului Public, pe ce cărări veți mai alerga domnule ministru al... „Justiției”? Poate pe holurile ministerului? ...Spre ieșirea (de tot) de acolo?", a scris Liviu Pleşoianu pe pagina lui de Facebook.

Citeşte şi: Ultimele conflicte rasiste din SUA, inspirate de Mişcarea legionară a lui Zelea Codreanu - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.