Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader explică de ce a venit Laura Codruța Kovesi după ambasadorul SUA, la el / VIDEO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat concluziile evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ministrul a vorbit despre coincidența care a făcut posibil ca imediat după ce ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost în vizită la el, să ajungă și șefa DNA.

RAPORTUL ministrului Justiției în cazul Parchetului General și al DNA/ DOCUMENT

”Am întocmit un raport de evaluarea care are 19 pagini și o concluzie. Această evaluare a survenit în contextul în care Guvernul a adoptat OUG 13/2017, iar pe de altă parte DNA a procedat la anchetarea circumstanțelor legalității modului în care a fost adoptată respectiva OUG. În urma anchetei, președintele Senatului a sesizat CCR cu existența unui conflict juridic de natură constituțională între DNA și guvern.

Au apărut discuții despre competența Ministerului Justiției cu privire la o astfel de evaluare. Dacă nu eram sigur, nu o făceam. Putem discuta foarte mult despre ce înseamnă raportul dintre ministrul Justiției și procurori. Am solicitat informări de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte și DNA și am primit informări complete. M-am văzut cu cei doi șefi ai Parchetelor. Fiecare dintre cei doi au venit în mai puțin de 10-15 minute de când i-am chemat. Sosirea ambasadorului SUA a fost o pură coincidență.”, a declarat Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.