Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, EXPLICAŢII despre verificările cerute la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader csm

Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, că nu a stabilit nici tematica controlului efectuat de Inspecţia Judiciară la DNA, nici procedura şi nici componenţa echipei de inspectori.

"Eu am solicitat Inspecţiei Judiciare efectuarea acestui control de fond, un control managerial, ştiut fiind faptul că inspectorul judiciar nu poate să intre pe fondul cauzei pentru că ar afecta independenţa şi autonomia. De ce am solicitat controlul? Pentru că, aşa cum s-a afirmat, au fost 130 de controale tematice, dar un control de fond managerial pe o perioadă de timp, închegat, nu a fost făcut în ultimii 10 ani.

Precizarea necesară pe care o cunoaştem toţi: în limitele competenţelor de ministru al Justiţiei, alegând procedura de urmat, eu, ca ministru, nu am stabilit nici tematica de control, nici graficul controlului, nu am stabilit nici procedura şi nici componenţa echipei de inspectori. Adică eu am făcut solicitarea către Inspecţia Judiciară şi am primit raportul miercuri, în format electronic. Astfel de controale sunt necesare, nu foarte frecvente pentru că ar perturba activitatea.", a mărturisit ministrul Justiţiei.

Explicaţiile ministrului au venit după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi-a prezentat, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat la DNA.

Citeşte şi: Şedinţă cu SCÂNTEI la CSM. Ministrul Justiţiei, REPROŞURI la adresa CSM .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.