Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îl 'desființează' pe ambasadorul SUA: 'Nu cunoaşte mecanismele statului de drept din România'

Tudorel Toader Hans Klemm

Tudorel Toader "dă din casă" în privinţa întâlnirilor cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Ministrul Justiţiei afirmă că ambasadorul nu este jurist şi nu este la curent cu felul în care funcţionează statul român.

Vezi şi: Tudorel Toader vine cu explicaţia: De ce au votat toţi procurorii împotriva modificării legilor justiţiei

"Ambasadorul SUA nu este jurist şi afirm în deplină cunoştinţă de cauză că nu cunoaşte mecanismele statului de drept din România, arhitectura autorităţilor din România şi cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context pe care nu-l cunoşti. Ambasadorul a fost foarte surprins că ideea, iniţiativa modificării legilor justiţiei a venit chiar de la CSM. Şi atunci am acoperirea afirmaţiilor pe care le-am făcut. Când voi prezenta forma finală, ambasadorul SUA, ca alţi ambasadori cu care am vorbit, se va convinge că propunerile vor fi în acord cu standardele europene, cu Constituţia, cu standardele Comisiei de la Veneţia. Sigur că nu pot ţine cont de dorinţele unuia sau altuia, de interesele unuia sau altuia, dar sigur voi ţine cont de standardele Comisiei de la Veneţia", a declarat Tudorel Toader, la Antrena 3.

Vezi şi: Tudorel Toader o pune la punct pe Kovesi: O trimite să citească legea

Ministrul Justiţiei a precizat că niciodată nu a cerut vreo discuţie cu un ambasador, dar nici nu a refuzat solicitările diplomaţilor, afirmând că toate întâlnirile cu aceştia au avut loc la minister. Mai mult, Tudorel Toader a dezvăluit că l-a invitat pe Hans Klemm la deschiderea anului universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde ministrul este rector suspendat. "Va fi un bun prilej de consolidare a relatiilor si pe latura academica", a mai declarat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.