Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, pârât de Macovei în PE pentru că nu stabilește prag abuzului în serviciu/ DOCUMENT

captura TV
tudorel toader

Europarlamentarul Monica Macovei le-a trimis o scrisoare colegilor din Parlamentul European, în care prezintă ultimele acţiuni ale PSD-ALDE în încercarea de "a scăpa de justiție și a suspenda domnia legii în România". Macovei îl reclamă pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că acesta nu stabileşte un prag minim în cazul infracţiunii de abuz în serviciu. În luna februarie, stabilirea unui praf minim al prejudiciului în cazul abuzului în serviciu, prin OUG 13, a fost unul dintre principalele motive pentru protestele de stradă.

Vezi AICI scrisoarea trimisă de Macovei! (.pdf)

"Ministrul Toader a declarat saptămâna trecută că în noul proiect de lege pentru modificarea Codurilor nu va propune niciun prag pentru abuzul în serviciu (nici minim, nici maxim) si că judecătorul va avea libertatea de a decide dacă un caz de abuz reprezintă o infracțiune. Or CEDO a stipulat în numeroase rânduri că legea trebuie să fie clară și predictibilă, astfel încât oamenii să își adapteze comportamentul în funcție de lege. Această lipsă de claritate va face aproape imposibilă armonizarea spețelor legale. Se va ajunge de asemenea la o loterie - unii vor fi 'mai norocosi', în funcție de judecătorul de caz", scrie Monica Macovei în scrisoarea trimisă europarlamentarilor.

Monica Macovei enumeră şi alte iniţiative pe care le consideră dăunătoare statului de drept: amendamentele lui Şerban Nicolae la legea graţierii, tentativa de modificare a conflictului de interese, eliminarea incopatibilităţii între funcţia de parlamentar şi cea de administrator la o societate comercială fără activitate, alegerea lui Florin Iordache în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, intenţia de modificare a legii finanţării partidelor politice, modificarea legii jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.