Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader spune cine a salvat situația conflictului DNA-Guvern / VIDEO

Nasul.TV
kovesi augustin lazar

Tudorel Toader a terminat, după 16 zile, evaluarea făcută DNA și a șefei sale, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr, după decizia CCR de conflict constituțional între Ministerul Public și guvern. Ministrul Justiției spune că situația a fost salvată de CCR.

”CCR spune că a existat un conflict juridic de natură constituțională generat de ancheta DNA, că e de o gravitate foarte mare și, pe viitor, procurorii nu pot ancheta astfel de proceduri. Echivalează cu o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat. Ministerul Public nu-și poate depăși atribuțiile din lege și Constituție. Poate conduce la un blocaj instituțional. A creat o presiune asupra membrilor guvernului. Drept consecință e intimidarea și descurajarea de a-și îndeplini atribuțiile constituționale. Eu am realizat evaluarea, personal. Fără niciun fel de presiune, fără niciun fel de ingerință, sugestie de la cineva străin de mine sau de Ministerul Justiției. Nu am verificat soluții din dosare. Procurorul are autoritatea să decidă în dosarul penal.

Tu stabilești competențe la tine acasă. O concluzie intermediară e următoarea: echilibraul a fost restabilit de către CCR prin pronunțarea deciziei fără alte măsuri extra-constituționale.”, a declarat Tudorel Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.