Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, vizitat de ambasadoarea Olandei. Anunţul făcut de ministru de MCV

toader ambasadoare

În data de 16 noiembrie 2017  a avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  întrevederea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, și a secretarului de stat Marieta Safta cu  Stella Ronner-Grubačić, ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, și Arthur den Hartog, șef adjunct al misiunii.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte referitoare la  recentul Raport al Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, precum și la reforma sistemului judiciar în România, potrivit unui comunicat al MJ.

Vezi și: Baronii PSD au bătut cu pumnul în masă: Vrem legile Justiției gata anul acesta! Jocul politic total al sfârșitului de an (surse)

În cadrul discuțiilor, ministrul justiției a subliniat progresele realizate și consemnate în Raport și a exprimat încrederea în realizarea obiectivului ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare  înainte de preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, la începutul anului 2019. A  reafirmat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară o cooperare constituțională loială, dezbateri reale și fundamentate, precum și intensificarea dialogului instituțional. Totodată, a exprimat convingerea că Mecanismul Comisiei Europene poate fi înlocuit prin mecanisme și structuri interne, proprii, de monitorizare, precum Strategia Națională Anticorupție și Consiliul de Management Strategic. A reafirmat angajamentul pentru continuarea reformei sistemului judiciar din România în acord cu recomandările Comisiei Europene.

Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în România a subliniat, de asemenea, importanța continuării eforturilor pentru realizarea acestor obiective.

"Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc", se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.