Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader vorbeşte despre REVOCAREA Laurei Codruţa Kovesi: 'Aşteptaţi şi veţi vedea...'

facebook.com
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre posibilitatea revocării din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat de jurnalişti dacă va reuşi să-l convingă pe Klaus Iohannis în cazul în care va decide să propună revocarea şefei DNA, Toader a mărturisit:

"Ministrul Justiţiei nu ia decizia înlăturării. Legal, poate cel mult, să formuleze propunerea. Aşteptaţi şi veţi vedea. În niciun caz, într-o atare ipoteză, ministrul Justiţiei nu se duce să convingă. Argumentele pro sau contra trebuie să convingă."

Tudorel Toader susţine că va lua o decizie, însă soarta şefei DNA, spune el, nu va sta numai în urma analizei raportului întocmit de Inspecţia Judiciară după verificările făcute la DNA.

"Avem raportul Inspecţiei Judiciare cu peste 500 de pagini. Fiecare l-a citit şi recitit. Azi,în secţia de procurori, am primit de la vicepreşedintele CSM, preşedintele secţiei, o sinteză a raportului structurată pe 18 pagini. Această sinteză cuprindea constatări, sugestii şi propuneri. În dreptul fiecărei constatări, a propunerilor era votul da sau nu. Dacă suntem  de acord cu observaţia cutare, cu propunerea cutare, cum este, de exemplu, că la o anumită secţie se propune ca peste 6 luni să se reia controlul ăpentru a se constata remedierea deficienţelor din actualul raport.

Fiecare am evaluat şi am pus da sau nu pe coloană. Adică am aprobat sau nu constatările, observaţiile, propunerile. Votul majoritar al secţiei este cel pe care îl ştiţi. Ce vă pot spune eu: faptul că poziţia mea, concluzia mea, pe care o voi comunica public, va fi luată pe baza analizei evaluării coroborate a tuturor stărilor, circumstanţelor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport. Raportul eu l-am solicitat, concluzia raportului eu o voi formula, indiferent de ce se va petrece pe lanţul decizional. Am solicitat evaluarea pentru că pe 10 ani nu s-a făcut o evaluare la Ministerul Public şi DNA, ce e absolut nefiresc. (...)În evaluare voi lua în considerare toate aceste elemente. Concluzia mea nu va fi exclusiv pe baza acestui raport. Soarta lui Kovesi nu stă în raportul inspecţiei.", a completat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.