Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose contrazice datele EUROSTAT: 'Deficitul, SUB 3%. Nu se impune schimbarea ministrului Finanţelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpiratie

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri, la Carei, că deficitul bugetar pe anul acesta este de sub 3%, şi nu peste 4% , potrivit datelor publicate recent de Eurostat

"Deficitul pe anul acesta este sub 3, şi la anul tot sub 3. Îmi permiteţi să comentez ce ştiu eu, nu ce ştiţi dumneavoastră. Este sub 3 - 2,97 pe 2017, şi tot aşa pe 2018 este bugetul prognozat", a spus Tudose. 

Întrebat dacă este nemulţumit de ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, premierul a negat respectiva informaţie. "Nu, nu este adevărat, ci dimpotrivă. Nu intenţionăm (să îl schimbe din funcţie - n.r.). Guvernamental nu, politic nu", a afirmat Mihai Tudose. 

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că Ionuţ Mişa este un ministru bun, care va avea rezultate bune. 

"Am înţeles că am avut o întâlnire de taină luni seara. Am avut o zi întreagă, vreo 18 ore de discuţii pe buget şi împreună cu domnul Mişa. N-a fost niciun conflict între noi, sau între premier şi dl. Mişa. E un ministru bun care munceşte şi va avea rezultate bune", a afirmat Dragnea. 

Comisia Europeană a publicat marţi, 24 octombrie, datele Eurostat care arată că România a încheiat trimestrul II din 2017 cu un deficit de 4,1%, cel mai mare din Uniunea Europeană.. 

Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au participat, miercuri, la manifestările organizate la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român" din Carei, judeţul Satu Mare, cu prilejul Zilei Armatei României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.