Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose spune că următoarea sa întâlnire cu omologii bulgar şi grec şi cu preşedintele sârb va fi în decembrie la Belgrad

tudose tsipras

Premierul Mihai Tudose a anunţat joi că următoarea sa întâlnire cu premierii bulgar şi grec, Boiko Borisov, respectiv Alexis Tsipras, şi cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic va avea loc în decembrie, la Belgrad. "La trei luni ne întâlnim în acest format de patru şi lunar, atunci când putem. De exemplu, luna aceasta, spre sfârşitul lunii, domnul prim-ministru al Bulgariei, Boiko Borisov, va veni în România. Tot la începutul lunii viitoare sau sfârşitul lunii acesteia, am o invitaţie în Grecia, la nivel, hai să spunem, nu atât diplomatic, domnul Meleşcanu, dar pentru a avea un raport de progres al proiectelor începute. Şi în decembrie, la Belgrad, în format de toţi patru", a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Mihai Tudose a mulţumit delegaţiei române care a participat la şedinţa comună a Guvernelor României şi Bulgariei, care a avut loc marţi la Palatul Evksinograd din Varna. Şedinţa celor două Executive a fost urmată de Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, la care au participat premierii Tudose, Borisov şi Tsipras, alături de preşedintele sârb Vucic. "Este un prim pas foarte important pentru consolidarea relaţiilor din zona Balcanilor. (...) Nu a fost (...) o întâlnire împotriva cuiva sau împotriva a ceva, ci o întâlnire care (...) să potenţeze cele patru ţări. Cele trei ţări care sunt parte a Uniunii Europene să aibă o politică coerentă şi în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului European; 2018 - o are preşedinţia Bulgaria, apoi 2019 - România. Să avem o coerenţă în demersuri, dar şi o coerenţă în tot ceea ce înseamnă interconectarea celor două ţări pe linie energetică, rutieră, transport şi, de ce nu, şi comercial, să jucăm împreună pe terţe pieţe", a precizat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.