Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tun financiar dat de Leicester după câștigarea Premier League

Leicester a devenit matematic campioana a Angliei, în premiera, si dincolo de performanta spectaculoasa de a câstiga titlul în fata unor echipe precum Tottenham, Arsenal, Manchester City, United sau Chelsea, victoria reprezinta si un veritabil tun financiar.

Echipa lui Ranieri si-a asigurat prezenta în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor,de unde va încasa aproximativ 50 de milioane de euro, chiar daca Leicester nu vor obtine niciun punct în faza grupelor. 13 milioane de euro reprezinta bonusul primit din partea UEFA pentru calificare, iar alte aproape 40 de milioane de euro vor intra în conturi din drepturile de televizare, potrivit Mediafax.

Premiul acordat campioanei din acest sezon în Premier League este de 115 milioane de euro, iar la aceasta suma se vor adauga banii pe care noua campioana a Angliei îi va încasa pentru fiecare meci din campionat transmis la TV.

Englezii noteaza ca, în total, câstigarea titlului le îi va aduce lui Leicester minim 215 milioane de euro. Daca echipa va avea si rezultate în Champions League, suma va creste considerabil.

Performanta uluitoare atinsa de Vardy si Compania înseamna însa si bonusuri uriase platite oamenilor care au dus-o pe Leicester pe primul loc în Anglia.

Numai Ranieri va primi un bonus de 6 milioane de euro, la care se va adauga foarte probabil si o majorare a salariului.

Lotul cu care Ranieri a cucerit tilul în acest sezon este unul dintre cele mai ieftine din Anglia: a costat putin peste 80 de milioane de euro. Cei mai buni doi jucatori ai echipei, Mahrez si Vardy, au costat împreuna mai putin de 2 milioane de euro.

sursa foto: www.mirror.co.uk

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.