Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan despre comisia de anchetă privind alegerile: A fost deschis dosar în justiţie

Inquam Photos / Octav Ganea
Raluca Turcan

PNL consideră că, în momentul în care a început o anchetă în justiţie, constituirea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 nu ar trebui să mai aibă loc, a declarat, marţi, preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, care a adăugat că liberalii analizează posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale.

"În comisia de anchetă noi o să desemnăm persoane, pentru că este firesc să vedem ce se întâmplă, cu toate că PNL afirmă răspicat că ceea ce se întâmplă cu această comisie de anchetă în momentul în care a început o anchetă în justiţie nu ar mai trebui să aibă loc. Atât timp cât ei au amendat regulamentul comisiei de anchetă, spunând că nu ar mai face exact subiectul urmăririi in rem deschise de Parchet, înseamnă că, de fapt, este un tertip, un tertip politic prin care nu subiectul alegerilor din 2009 şi corectitudinea acestor alegeri îi preocupă pe cei din PSD, ci dimpotrivă atacul la justiţie, răfuielile politice, slăbirea încrederii în justiţie", a afirmat Turcan.

Întrebată dacă PNL se gândeşte să atace la Curtea Constituţională constituirea acestei comisii, Turcan a spus: "Analizăm această variantă". Ea a susţinut că modificarea regulamentului acestei comisii este "un tertip al PSD pentru a satisface obsesia lui Liviu Dragnea de a o demite pe Laura Codruţa Kovesi".

"Până la urmă, este evident din ce în ce mai mult pentru toată lumea că nu aflarea adevărului este preocuparea numărul unu a PSD. PSD, în momentul de faţă, are o obsesie anti-justiţie generată de Liviu Dragnea. Această obsesie anti-justiţie s-a manifestat sub diferite forme: solicitări de schimbare a şefilor Parchetelor, ordonanţa 13. Acum avem un parteneriat între PSD, ALDE şi un nou intrat Traian Băsescu tot pentru a săpa la temelia procurorului general Laura Codruţa Kovesi", a adăugat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PNL "nu este un apărător al Laurei Codruţa Kovesi". "Însă, este evident pentru toată lumea când o instituţie cum este DNA este folosită în jocul politic al unor partide aflate la guvernare şi care au subsumat complet preocuparea pentru guvernare unei răfuieli cu justiţia, doar pentru a ajunge la un cadru juridic în România care să-i favorizeze pe corupţi. Asta este o realitate pe care nu mai putem să o negăm. Atunci PNL nu poate achiesa, pentru că ar însemna să-şi bată joc de toţi care cred în PNL, deci nu poate achiesa la această nebunie care a început să-i macine pe cei din alianţa de guvernare şi cu nou intraţi în joc - Traian Băsescu şi partidul lui", a spus Turcan, conform Agerpres.

Comisiile juridice ale Parlamentului au dat marţi un raport de adoptare hotărârii prin care se înfiinţează comisia de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Totodată, s-a adoptat un amendament propus de preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea, astfel încât ancheta făcută de Parlament să nu se suprapună cu cea făcută de Parchetul General. Raportul urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.