Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: În centrul sistemului de învăţământ trebuie puşi elevul şi profesorul

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan crede că, în mai puţin de zece ani, se poate schimba faţa învăţământului românesc dacă se pun în centrul sistemului elevul şi profesorul. 

"Pentru a schimba lucrurile în bine trebuie să existe viziune, asumarea responsabilităţilor şi voinţă politică. Eu cred că, în mai puţin de 10 ani, putem forma aceşti profesori la cele mai înalte standarde. În mai puţin de 10 ani putem schimba faţa învăţământului în întregime. În centrul sistemului de învăţământ trebuie puşi elevul şi profesorul, în centru comunităţii - şcoala, iar în centrul priorităţilor naţionale - învăţământul", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

PNL propune patru soluţii pentru a îmbunătăţi învăţământul, şi anume: profesorii trebuie formaţi pentru secolul XXI şi este nevoie de masteratul didactic, debirocratizarea funcţiei de dascăl, descentralizarea sistemului şi clase mai mici, profesori mai activi. 

Totodată, Raluca Turcan declară că formarea cadrelor didactice "a rămas încremenită în modelul de acum 30-40 de ani". 

"România are foarte mulţi profesori de prestigiu. Dar, din păcate, în ţara noastră, formarea cadrelor didactice a rămas încremenită în modelul de acum 30-40 de ani. Nimic nu s-a schimbat în bine. Toate schimbările au venit în defavoarea profesorului, a elevului şi a şcolii. Ba mai mult, meseria de dascăl nu mai are prestigiul social de care ar trebui să se bucure această categorie socială", afirmă Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.