Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: În Ordonanţa privind salariile demnitarilor să intre şi salariile primarilor şi şefilor CJ

Raluca Turcan nou

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că liberalii propun ca în Ordonanţa privind salariile demnitarilor să fie incluse şi salariile primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene. "PNL propune să renunţăm la populism, nu salariile demnitarilor sunt o problemă. Nu faptul că demnitarii şi decidenţii au nevoie de o remunerare corespunzătoare pentru a servi interesul public. Problema este eficienţa, responsabilitatea şi preocuparea faţă de interesul public. Aşadar, pe această ordonanţă, PNL consideră obligatoriu să fie introduse şi salariile primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, astfel încât, până va fi elaborată legea salarizării unitare, şi primarii şi preşedinţii de CJ să intre în acest statut de salarizare corespunzătoare. (...) E adevărat că foarte mulţi membri PSD nu trăiesc din salarii, însă pentru cei cinstiţi din administraţia publică locală şi centrală, pentru demnitarii cinstiţi care îşi propun să servească interesul public din salariul de demnitar, atunci aceasta este o soluţie, să fie păstrat un nivel de salarizare corespunzător şi cu accent pe ceea ce fac ei pentru oameni", a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a precizat că, în prezent, această ordonanţă vizează 150 de persoane. "Impactul bugetar pentru creşterea salariilor primarilor şi preşedinţilor de CJ este nesemnificativ în raport cu cheltuielile cu care PSD s-a angajat să le facă anul acesta", a mai afirmat Turcan. Liderul PNL a acuzat PSD că face un joc de imagine prin respingerea acestei Ordonanţe. "Tot acest demers prin care o ordonanţă dată de către PSD şi în guvernarea PSD este respinsă de către PSD nu reprezintă decât un joc de imagine. Dacă eşti cinstit şi ai bugete de milioane de euro, atunci este foarte greu să te menţii vertical cu un salariu de 4.000 de lei", a afirmat Turcan, conform Agerpres.

Comisiile de buget şi muncă ale Camerei Deputaţilor au respins luni Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea demnitarilor. În favoarea respingerii au votat 23 de deputaţi, iar 12 deputaţi au fost împotrivă. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, în şedinţa comisiilor, că Executivul susţine respingerea acestei ordonanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.