Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: Liviu Dragnea să îl înlocuiască pe Iulian Iancu de la conducerea Comisiei pentru industrii

Dragnea Grindeanu Tariceanu

PNL cere liderului PSD Liviu Dragnea să îl schimbe din funcţie pe preşedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu, pe motiv că blochează în Parlament investiţii strategice pentru România. "În Comisia de industrii de la Camera Deputaţilor, împotriva tuturor promisiunilor PSD de deschidere spre investiţii şi în ciuda unui punct de vedere ferm al Comisiei Europene, preşedintele Comisiei a forţat introducerea, în mod netransparent, a unor amendamente care vizează investiţii de miliarde de euro. Este un exemplu de rea-credinţă a domnului preşedinte de comisie, Iulian Iancu, şi a PSD să forţeze introducerea unor amendamente într-un mod netransparent, pe furiş, fără dezbatere, în stilul cu care ne-a obişnuit PSD, în ciuda intereselor celor care doresc să investească în România, şi au scos bursa de mărfuri în tranzacţionarea gazelor", a declarat, joi, preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, la o conferinţă de presă.

Ea s-a referit astfel la dezbaterea în Comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor a OUG 64/2016 referitoare la liberalizarea gazelor. "Domnul Liviu Dragnea are două opţiuni: una să se delimiteze de domnul Iulian Iancu, aşa cum a făcut de Şerban Nicolae, şi să îl schimbe din fruntea comisiei sau să-şi asume direct că blochează în Parlamentul României investiţii strategice pentru România", a susţinut Turcan.

Ea a explicat că în Comisia pentru industrii deputaţii din majoritatea parlamentară au scos bursa de mărfuri din tranzacţionarea gazelor, au eliminat posibilitatea încheierii unor contracte pentru investitorii strategici, au creat un monopol pentru platforma de tranzacţionare a gazelor şi energiei electrice. "Asta înseamnă că, într-un mod netransparent şi fără dezbatere publică, au blocat posibilitatea unor investiţii pe termen lung în România şi au dat câştig de cauză unor operatori care, într-un mod netransparent, îşi exercită influenţa în Comisia pentru industrii din Camera Deputaţilor. Domnul Iancu este responsabil în mod direct de a pune mai presus interesele personale pe care le are în detrimentul industriei şi sectorului de energie", a susţinut Turcan, conform Agerpres.

Şi Uniunea Salvaţi România a solicitat, miercuri, grupului parlamentar al PSD şi liderului partidului, Liviu Dragnea, să îl înlocuiască pe social-democratul Iulian Iancu de la şefia Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor pe motiv că acesta subminează interesele energetice ale României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.