Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a arestat 14 avocaţi pentru presupuse legături cu terorismul

turcia

Un tribunal din Istanbul a plasat în arest 14 avocaţi suspectaţi de a fi membri ai unei ''organizaţii teroriste armate'', a anunţat joi agenţia turcă de presă Anadolu, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Cei 14 fac parte dintr-un grup de 16 avocaţi care au fost reţinuţi săptămâna trecută pentru presupuse legături cu Partidul revoluţionar de eliberare a poporului (DHKP-C, de stânga), a precizat Anadolu. Ceilalţi doi avocaţi au fost puşi în libertate sub control judiciar. 

Turcia consideră DHKP-C drept organizaţie teroristă. 

Potrivit cotidianului Cumhuriyet, care are o atitudine critică la adresa guvernului, toate cele 16 persoane au lucrat ca avocaţi pentru două cadre didactice care au fost în greva foamei. 

Nuriye Gulmen şi Semih Ozakca au început greva foamei la Ankara în martie, pentru a protesta faţă de pierderea locurilor lor de muncă după ce Turcia a demis o mulţime de funcţionari din sectorul public după puciul eşuat din iulie 2016. 

Cei doi au fost arestaţi formal în mai, suspectaţi ca fiind membri ai unei ''organizaţii teroriste armate''. Dna Gulmen este lector universitar, iar Ozakca - învăţător. 

Numeroşi avocaţi se află acum în spatele gratiilor. Numărul lor exact nu se cunoaşte, potrivit Uniunii asociaţiilor baroului din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.