Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a primit asigurări de la Trump că SUA nu va mai furniza arme miliţiilor kurde din Siria

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a declarat că preşedintele Recep Tayyip Erdogan a obţinut vineri asigurări de la omologul său american Donald Trump potrivit cărora Washingtonul nu va mai furniza arme miliţiilor kurde din Siria, relatează Reuters şi AFP. Potrivit şefului diplomaţiei turce, Donald Trump a oferit aceste asigurări în timpul unei convorbiri telefonice avute vineri cu şeful statului turc, anunţă Agerpres.

Donald Trump "a dat instrucţiuni foarte clare în vederea opririi livrării de arme către YPG (miliţiile kurde)", le-a declarat Cavusoglu jurnaliştilor. "Salutăm promisiunea de a nu se mai furniza arme YPG şi dorim să o vedem pusă în aplicare", a mai spus şeful diplomaţiei turce.

Pentru moment, nicio sursă americană nu a confirmat un astfel de angajament. Totodată, Cavusoglu a spus că Rusia, Iranul şi Turcia vor decide împreună cine va participa la negocierile de pace privind Siria. Turcia a afirmat că nu va accepta prezenţa reprezentanţilor YPG la masa negocierilor. Sprijinul oferit de SUA miliţiilor YPG în lupta împotriva grupării Statul Islamic este unul dintre subiectele spinoase care alimentează tensiunile dintre Ankara şi Washington de mai multe luni. "Am avut o convorbire telefonică productivă astăzi cu preşedintele american Donald Trump", a scris la rândul său Erdogan pe Twitter.

Discuţia telefonică s-a concentrat asupra conflictului sirian şi are loc după summitul de miercuri de la Soci între Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin şi cel iranian Hassan Rohani, potrivit agenţiei de presă turcă Anadolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.