Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a transmis SUA noi documente în sprijinul cererii de extrădare a lui Fethullah Gulen

Fethullah Gülen

Turcia a transmis Statelor Unite noi documente în sprijinul cererii de extrădare a clericului Fethullah Gulen, a declarat joi presei ministrul turc al justiţiei, Bekir Bozdag. 

Bozdag s-a întâlnit miercuri la Washington cu omoloaga sa americană, Loretta Lynch, transmite Reuters. El a afirmat că discuţia a fost "fructuoasă" şi că Lynch, nu s-a pronunţat nici favorabil, nici defavorabil extrădării lui Gulen. Ministrul turc a declarat că a înmânat cu această ocazie autorităţilor americane trei noi dosare cu documente, despre care nu a dat detalii. 

Turcia îl acuză pe clericul stabilit din 1999 în statul american Pennsylvania că este conducătorul puciului din iulie. Gulen a negat permanent acuzaţiile, iar Departamentul Justiţiei de la Washington nu a deschis încă nicio procedură de extrădare împotriva sa. Într-un comunicat, departamentul a arătat că "extrădările sunt supuse procedurilor judiciare şi ca atare trebuie să satisfacă standardele privind probele din ţara căreia i se adresează solicitarea". Departamentul nu a comentat materialele furnizate de ministrul turc. 

În Turcia, 35.000 de persoane au fost arestate şi peste 100.000 concediate în urma tentativei nereuşite de lovitură de stat, iar Bozdag a declarat joi într-o conferinţă de presă că epurările "nu s-au încheiat 100%". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.