Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunţă ofensiva continuă împotriva kurzilor: Mesaj pentru criza siriană

pkk

Turcia a salutat marţi proiectul americano-rus de încetare a focului care ar urma să intre în vigoare sâmbătă în Siria, dar s-a declarat puţin optimistă privind eficacitatea sa şi a promis că va riposta împotriva miliţiei kurde dacă este atacată relatează AFP.

'Salut acest armistiţiu dar nu sunt optimist că va fi respectat de către toate părţile', a declarat vicepremierul turc, Numan Kurtulmus, unui grup de ziarişti. Ministrul a exprimat rezerve privind o posibilă continuare a bombardamentelor aeriene ale Rusiei. 'Sperăm că nimeni nu va încerca să lanseze atacuri aeriene, că nimeni nu va ucide civili atât timp cât armistiţiul este în vigoare. Sperăm că toate grupurile în Siria, inlcusiv opoziţia moderată, vor participa la reconstrucţia ţării până la încheierea negocierilor', a adăugat Kurtulmus.

Artileria turcă bombardează de peste o săptămână poziţiile forţelor kurde ale YPG (unităţi de protecţie ale poporului) în jurul Azaz (nordul Siriei) şi în împrejurimi, în apropiere de frontieră, în ripostă, potrivit Ankarei, la tirurile acestei miliţii, conform regulilor de angajament stabilite de Ankara. Din acest punct de vedere, Kurtulmus a avertizat că Turcia va continua 'dacă este necesar' să riposteze la tiruri ce provin din Siria chiar atunci când va intra în vigoare armistiţiul. 'Turcia îşi va apăra integritatea teritorială, este clar', a spus el. Acordul ruso-american survine în momentul în care rebeliunea este foarte slăbită în Siria după o ofensivă de anvergură a armatei susţinută de aviaţia rusă în provincia Alep, la graniţa turcă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.