Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunţă succesul într-o redută a jihadiştilor din Siria: 'Au mai rămas mai puţin de 100'

Gruparea Statul Islamic (SI) numără deja 'mai puţin de 100' de combatanţi în bastionul său sirian Al-Bab, a estimat miercuri ministrul apărării al Turciei, adăugând că forţele militare turce au recucerit 'mai mult de jumătate' din acest oraş, informează AFP, potrivit agerpres.

'Estimăm că numărul (jihadiştilor din Al-Bab) a scăzut sub 100, însă aceştia sunt oameni foarte periculoşi', a declarat Fikri Isik în timpul unui interviu pentru postul NTV. 'Sunt trăgători de ambuscadă, kamikaze', a adăugat el.

Citeşte şi: Francezii s-au săturat de proprii politicieni şi îl vor pe Barack Obama candidat la prezidenţiale

Potrivit lui Isik, rebelii sirieni susţinuţi de militari turci au recucerit 'mai mult de jumătate' din Al-Bab, unde continuă 'operaţiunile de curăţare, cartier cu cartier'. 'Rămân capcane, bombe artizanale', a declarat el.

Al-Bab, ultimul bastion al SI din provincia Alep, este de mai multe luni ţinta unei ofensive comune a forţelor turce şi grupări ale insurgenţilor sirieni.

Turcia a lansat la sfârşitul lui august o operaţiune militară în susţinerea rebelilor în nordul Siriei, pentru a alunga SI şi miliţiile kurde, aliate ale Washingtonului împotriva jihadiştilor, dar considerate 'teroriste' de Ankara.

După o avansare rapidă, operaţiunea din Al-Bab a început să stagneze: militarii turci, care desfăşoară asaltul începând cu 10 decembrie, au pierdut aici 60 de oameni.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) care se bazează pe o vastă reţea de surse în Siria, turcii au avansat mult mai puţin decât afirmă.

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

'Turcii şi rebelii deţin controlul asupra maxim 25% din Al-Bab şi acolo sunt cel puţin 700 de jihadişti care luptă', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Potrivit OSDO, 124 de civili au fost ucişi în bombardamente turce în Al-Bab în ultimele două săptămâni.

Armata turcă neagă în mod regulat aceste acuzaţii şi afirmă că face tot posibilul pentru a evita pierderile în rândul civililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.