Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Arestări şi manifestaţii interzise cu ocazia aniversării revoltei anti-Erdogan

protest turcia

Poliţia din Istanbul a arestat mai mulţi militanţi marţi, ziua celei de-a treia aniversări a revoltei antiguvernamentale vizând regimul islamist-conservator al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP. 

După cum s-a întâmplat în repetate rânduri, guvernul a interzis orice miting în jurul emblematicei pieţe Taksim din Istanbul, punctul de plecare a frondei din primăvara lui 2013, însă mai multe sute de manifestanţi au defilat în cursul serii pe o arteră învecinată. 

Sute de poliţişti înarmaţi au fost desfăşuraţi în piaţa Taksim în apropierea grădinii Gezi, iar accesul în piaţă şi în parc au fost interzise publicului pe întreaga durată a zilei, a constatat AFP. 

În pofida barierelor metalice instalate pentru a împiedica circulaţia pietonilor în piaţa Taksim, mai multe sute de militanţi din rândul opoziţiei au defilat luni seară pe strada Istiklal, principala arteră comercială din Istanbul, situată în vecinătate. 

În mica grădină publică Gezi a luat naştere valul de contestare împotriva regimului Recep Tayyip Erdogan, care domneşte neîntrerupt peste ţară din 2003, mai întâi în fruntea executivului şi apoi ca preşedinte din 2014. 

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, dar poliţia s-a confruntat cu un grup disident format din câteva zeci de persoane, operând arestări. 

De asemenea, manifestaţii au avut loc Ankara şi Antalya (sud), fără să se semnaleze incidente deosebite. 

Pe de altă parte, poliţia a percheziţionat marţi sediul camerei arhitecţilor din Istanbul, foarte activă în timpul revoltei, şi a reţinut 16 persoane, au informat reprezentanţi ai acesteia.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.