Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, atac dur la Uniunea Europeană și SUA din cauza genocidului armean

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă ţările care au recunoscut 'genocidul' contra armenilor comis în perioada 1915 - 1917, afirmând că Rusia, Franţa şi Germania ar trebui să se concentreze pe propriul lor trecut, relatează DPA şi AFP.

''Întâi, ei trebuie să cureţe petele de pe propriile lor istorii. Am fi dorit ca nici Putin, nici Hollande să nu meargă în Armenia. Ultimele ţări care ar trebui să vorbească despre genocid sunt Germania, Rusia şi Franţa'', a spus Erdogan, făcând referire la ceremonia de marcare a 100 de ani de la masacrul contra armenilor, organizată vineri la Erevan.

Şeful statului turc a acuzat în egală măsură şi Uniunea Europeană, în contextul în care Parlamentul European i-a cerut Turciei pe 15 aprilie să recunoască 'genocidul'. ''Hei, Uniune Europeană, nu avem nevoie de opiniile voastre, păstraţi-le pentru voi!'', a spus Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul de Externe turc a dat publicităţii o declaraţie în care condamnă cele trei ţări menţionate de Erdogan, dar în care este criticat şi preşedintele american Barack Obama, care a folosit expresia 'atrocitate în masă' pentru a se referi la masacrul contra armenilor. Liderul de la Casa Albă a folosit termenul 'genocid' în urmă cu câţiva ani, dar în acest an l-a evitat în intervenţiile sale pe acest subiect.

În ultimele săptămâni, Turcia şi-a retras ambasadorii de la Viena şi Vatican în urma unor scandaluri diplomatice pe tema masacrului contra armenilor, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.