Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Au fost arestați soldații care au încercat să-l RĂPEASCĂ pe Erdogan

rt.com
recep erdogan

Forțele special tuce au reușit să captureze 11 soldați suspectați că plănuiau să-l răpească pe președintele Erdogan în noaptea de 15 iulie, în cadrul tentativei de lovitură de stat, informează agenția Anadolu Agency, citată de Al-Jazeera.

Cei 11 soldați au fost prinși în districtul Ula din provincia Mugla, după un pont primit de la un localnic, într-o operațiune la care au participat forțele speciale asistate de elicopetere și drone. Focuri de armă s-au auzit în zonă când forțele speciale i-au descoperit pe fugari, însă nu au fost raportate victime.

Vezi și: LISTA jurnaliștilor vedetă pe care Vântu regretă că i-a plătit

Soldații făceau parte dintr-un grup care a lansat un atac asupra hotelului în care se afla Erdogan în noaptea puciului, în stațiunea Marmaris. Președintele a primit însă informații despre tentativa de lovitură de stat și a plecat din hotel înainte de sosirea soldaților care voiau să-l răpească.

În total, 37 de soldați ar fi fost implicați în operațiunea de răpire a lui Erdogan din Marmaris, iar 25 dintre aceștia au fost arestați înainte de cei 11.

Capturarea soldaților vine la scurt timp după ce aproape 1400 de membri ai forțelor armate au fost concediați. Erdogan a anunțat luni că 18.699 de persoane au fost arestate după puciul eșuat, însă 758 de soldați au fost eliberați vineri. Alți 3500 de suspecți au fost eliberați anterior.

Vezi și: SURSE - Panică mare la PSD din cauza DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.