Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia cere încetarea imediată a focului în Siria

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a pledat vineri pentru o încetare imediată a focului în Siria şi a descris drept 'critică' situaţia din oraşul sirian Alep, apreciind totodată că preşedintele Bashar al-Assad nu este potrivit pentru a guverna ţara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat despre Al-Assad la o conferinţă de presă la Beirut, Cavusoglu a spus că este de necontestat faptul că liderul sirian este răspunzător de moartea a 600.000 de oameni şi că cineva cu o asemenea 'performanţă' nu ar trebui lăsat să conducă o ţară.

Citeşte şi: Reacţia vehementă a Teheranului, după ce Congresul american a prelungit sancţiunile

Turcia, ţară membră a NATO, este principalul susţinător al rebelilor care luptă să-l înlăture de la putere pe Al-Assad. Rebelii sunt sub asediu în sectorul estic al oraşului Alep după ce trupele guvernamentale siriene au avansat rapid în ultimele zile, aminteşte Reuters.

Cavusoglu a declarat că Turcia a purtat convorbiri cu aliaţii lui Al-Assad, Rusia şi Iran, dar şi cu Libanul, în încercarea de a găsi o soluţie la războiul din Siria. Totodată, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus, Vladimir Putin, au discutat la telefon de cel puţin trei ori în ultima săptămână pe tema Siriei, iar ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, s-a întâlnit joi în Turcia cu Cavusoglu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.