Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia continuă epurările: Autoritățile au arestat 60 de foști oficiali în domeniul securității în legătură cu puciul eșuat

facebook
turcia puci

Autorităţile turce au arestat joi 60 de foşti oficiali în domeniul securităţii, suspectaţi de legături cu autorii tentativei de lovitură de stat de anul trecut din Turcia, informează agenţia de presă Anadolu, relatează Reuters, conform agerpres.ro

Autorităţile au emis mandate de arestare pentru 108 foşti oficiali în domeniul securităţii, în cadrul unei operaţiuni de mare amploare desfăşurată în capitala Ankara şi în 30 de provincii din Turcia, a precizat sursa citată. 

Suspecţii sunt bănuiţi că ar avea legături cu clericul musulman Fetullah Gulen, acuzat de Ankara pentru orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016. Gulen a negat implicarea sa şi a denunţat tentativa de lovitură de stat. 

Peste 50.000 de persoane, între care oficiali în domeniul securităţii, personal militar şi din sectorul civil, au fost arestate după lovitura de stat eşuată din iulie 2016. Acţiunile represive, în special împotriva jurnaliştilor, au alarmat organizaţiile pentru drepturile omului, dar şi pe unii dintre aliaţii occidentali ai Turciei, care se tem că guvernul de la Ankara se foloseşte lovitura de stat ca pretext pentru a acţiona împotriva disidenţilor. Guvernul turc susţine însă că măsurile sunt necesare având în vedere gravitatea ameninţărilor cu care se confruntă ca urmare a tentativei de puci, în care şi-au pierdut viaţa 240 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.