Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia e pusă la punct de un ministru britanic: 'Nu va adera la UE în timpul vieții mele'

ue turcia ue

Ministrul britanic de finanţe George Osborne a declarat miercuri că Turcia nu va adera la Uniunea Europeană, oficialul de la Londra respingând astfel unul dintre argumentele promotorilor unui Brexit, care prognozează o creştere a migraţiei în eventualitatea primirii acestui stat în blocul comunitar, transmite Reuters.

'Nu cred că se va întâmpla în timpul vieţii mele. Va deveni (Turcia) membru al Uniunii Europene? Nu, nu va deveni', a declarat Osborne, într-un interviu la BBC, cu două săptămâni înaintea referendumului care va decide rămânerea sau ieşirea ţării sale din UE, cele două tabere aflându-se aproape la egalitate, conform sondajelor.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

Ministrul Osborne a fost întrebat şi în legătură cu sprijinul declarat anterior de premierul David Cameron în favoarea aderării Turciei la UE. În 2010, David Cameron afirma că va fi 'cel mai puternic avocat' al primirii Turciei în blocul comunitar.

'Turcia a regresat. Există preocupări legate de situaţia democraţiei şi drepturilor omului în această ţară', a susţinut Osborne, precizând că 'politica guvernului britanic este aceea că Turcia nu ar trebui să se alăture Uniunii Europene astăzi'.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

Luna trecută, Cameron însuşi a respins afirmaţia promotorilor Brexit-ului conform căreia Turcia va adera în curând la UE, premierul britanic declarând, în glumă, că, în ritmul actual al progreselor de aderare, Turcia nu va fi primită în Uniune mai devreme de anul 3000.

Autorităţile de la Ankara au declarat luna trecută că aderarea la Uniunea Europeană rămâne un obiectiv strategic, iar un acord de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii turci ar trebui să accelereze acest proces.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

În acelaşi interviu acordat BBC, ministrul de finanţe a insistat că guvernul îşi menţine ţinta anuală de migraţie netă, de sub 100.000 de persoane, ratată însă cu mult în ultimii ani. În opinia lui Osborne, relansarea economiilor din UE va ajuta la reducerea migraţiei în Marea Britanie. 'Întrucât ambele economii cresc, atât cea europeană, cât şi cea britanică, nu vom mai avea această situaţie de excepţie pe care am întâlnit-o în ultimii ani, când pe continentul european au existat economii foarte slabe', a susţinut el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Netflix si Game of Thrones au inlocuit sexul/ VIDEO (18+)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.