Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia face măcel între kurzi: Ankara anunță că a ucis 25 de 'terorişti' kurzi

soldati atac pkk

Armata turcă a anunţat că a ucis 25 de 'terorişti' kurzi în loviturile aeriene purtate în nordul Siriei, unde a lansat o operaţiune militară de anvergură pentru alungarea combatanţilor kurzi şi a celor din gruparea Stat Islamic (SI), transmit AFP şi Reuters, preluând agenţia Anadolu.

Potrivit comunicatului armatei, 25 de 'membri terorişti' ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi ai Partidului Uniunii Democratice (PYD) în Siria au fost ucişi în lovituri aeriene aproape de oraşul Jarablus.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Cu puţin timp mai devreme, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) anunţase că cel puţin 35 de civili sirieni au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în tirurile de artilerie şi bombardamentele aeriene ale armatei turce în nordul Siriei, cel mai grav bilanţ de la lansarea, miercuri, a operaţiunii 'Scutul Eufratului'.

În comunicatul preluat de Anadolu, armata dă însă asigurări că face tot posibilul pentru a evita victime în rândul civililor.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

'Toate măsurile posibile sunt luate pentru a se evita afectarea populaţiei civile care trăieşte în regiune', se arată în comunicat, armata insistând că face 'uz de cea mai mare prudenţă în această privinţă'.

La ofensiva terestră a Turciei iau parte circa 50 de tancuri şi sute de soldaţi.

La câteva ore de la debutul ofensivei, rebeli susţinuţi de Ankara au alungat SI din Jarablus, în apropierea frontierei dintre Siria şi Turcia, conform agerpres.ro.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.