Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îi bombardează pe kurzii sprijiniți de SUA: Cel puțin 70 de militanți au fost uciși

islamic eiil Kurdistan

Armata turcă a anunţat marţi uciderea a aproximativ 70 de militanţi kurzi în Irak şi Siria, transmite Reuters. Aviaţia militară a Turciei a atacat grupuri afiliate Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în regiunea Sinjar din Irak şi nord-estul Siriei.

Ţintele loviturilor aeriene au fost luptătorii kurzi din YPG, o miliţie din cadrul Forţelor Democrate Siriene (SDF), susţinute de Statele Unite, iar obiectivul declarat a fost de a împiedica PKK să trimită arme şi explozivi pentru atentate în Turcia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Elton John e GRAV BOLNAV: Are o INFECȚIE BACTERIANĂ NECUNOSCUTĂ / VIDEO

Un comunicat al YPG afirmă că atacurile Turciei, care au vizat un centru media, o staţie de radio locală, instalaţii de comunicaţii şi instituţii militare, au ucis 20 de combatanţi şi au rănit 18, dintre care trei foarte grav. Un martor a relatat agenţiei Reuters că un ofiţer american a însoţit comandanţii YPG în inspecţia poziţiilor lovite din Siria, lângă frontiera cu Turcia. Liderul kurd Ilam Ahmed, co-preşedinte al aripii politice a SDF, a cerut SUA protecţie aeriană împotriva Turciei.

Departamentul de stat american a declarat că loviturile aviaţiei turce nu au fost aprobate de coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic şi a anunţat că şi-a transmis îngrijoararea direct guvernului de la Ankara.

Citește și: Gigi Becali, după meciul cu Viitorul: ‘Campionii! Campionii!’

PKK este interzis în Turcia şi considerat organizaţie teroristă şi de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, iar liderul partidului, Abdullah Ocalan, este în închisoare din 1999. Luptătorii kurzi au însă un rol important în ofensiva SDF asupra oraşului Raqqa, un punct important de rezistenţă al Statului Islamic în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.