Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Implicarea miliţiei kurde în ofensiva de la Raqqa ar putea declanşa un conflict etnic

kurzi siria

O ofensivă pentru cucerirea oraşului sirian Raqqa de la gruparea Statul Islamic (SI) folosind combatanţi ai miliţiei kurde va declanşa un conflict etnic în acea zonă, a avertizat un înalt oficial turc, avertizând că operaţiunea ar trebui să evite provocarea de noi divizări, relatează vineri agenţia Reuters.

Potrivit oficialului turc, miliţia kurdă YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd) nu a reuşit până în prezent să se retragă în întregime din oraşul sirian Manbij, situat la vest de fluviul Eufrat, în pofida promisiunilor că aşa va face.

Citește și: Peste 200 de deținuți au EVADAT dintr-o închisoare din Brazilia

Ankara consideră YPG drept o forţă ostilă cu legături strânse cu militanţii kurzi care au declanşat în urmă cu trei decenii o mişcare de insurgenţă pe teritoriul turc, intrând în dispută cu Washingtonul, care consideră YPG drept un aliat important şi eficient în lupta sa împotriva Statului Islamic în Siria, anunță Agerpres.

Alungarea jihadiştilor Statului Islamic din oraşul sirian Al-Bab este unul dintre obiectivele incursiunii turce în nordul Siriei care a început luna trecută, a afirmat oficialul, adăugând că nu ar fi corect din punct de vedere militar de a grăbi campania. El a mai spus că incursiunea Turciei în Siria ar putea dura ani de zile, dacă va fi necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.