Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia - Peste 100 de profesori, vizați de mandate de arestare pentru presupuse legaturi cu Gulen

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Autorităţile turce au emis luni mandate de arestare împotriva a 107 profesori suspectaţi de legături cu clericul Fethullah Gulen, autoexilat în SUA din 1999 şi acuzat de regimul de la Ankara de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Dogan, scrie agerpres.ro

Cincizeci şi nouă de profesori au fost arestaţi la Ankara după emiterea mandatelor de către procurori, iar operaţiunea de reţinere a tuturor celor vizaţi continuă, a precizat Dogan. 

Profesorii au fost suspendaţi anterior din funcţie în cadrul reprimărilor care au urmat tentativei de lovitură de stat din iulie 2016. 

Mai mult de 50.000 de persoane au fost încarcerate în aşteptarea aducerii lor în faţa justiţiei, iar 150.000 - militari, funcţionari publici, profesori - au fost demise ori suspendate din funcţie. 

Guvernul respinge acuzaţiile organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, susţinând că numai o astfel de epurare poate neutraliza ameninţarea constituită de reţeaua lui Gulen, care, potrivit Ankarei, ar fi infiltrat justiţia, armata, şcolile şi alte instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.