Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia rămâne fără angajați: Erdogan continuă EPURAREA, după lovitura de stat eșuată de anul trecut

Erdogan

Turcia a destituit sute de funcţionari civili şi a întărit prerogativele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan faţă de Serviciul Naţional de Informaţii (MIT), prin două decrete publicate vineri cu privire la starea de urgenţă impusă după lovitura de stat eşuată de anul trecut, informează Reuters.

Autorităţile turce au destituit sau suspendat mai mult de 150.000 de oficiali, în cadrul unor epurări care au urmat puciului eşuat, şi au emis pedepse cu închisoarea pentru circa 50.000 de persoane, printre care soldaţi, poliţişti, funcţionari.

Citește și: TENSIUNI în Oceanul Pacific: Bombardiere ruse cu capacitate nucleară, interceptate de avioane japoneze și sud-coreene

Potrivit celor mai recente decrete, publicate în Monitorul Oficial, mai mult de 900 de funcţionari civili din cadrul diferitelor ministere, instituţii publice şi din armată au fost destituiţi.

În conformitate cu unul dintre decrete, va fi nevoie de permisiunea lui Erdogan pentru ca şeful MIT să poată fi investigat sau chemat ca martor. Noile modificări de lege deschid de asemenea calea unor investigaţii în rândul parlamentarilor, pentru presupuse infracţiuni comise înainte sau după ce au fost aleşi, anunță Agerpres.

Citește și: NATO e în ALERTĂ: Ce se ascunde în spatele celui mai mare exercițiu militar al Rusiei

Acţiunile represive care au loc în Turcia au alarmat organizaţiile pentru drepturile omului şi unii dintre aliaţii occidentali ai Turciei, care se tem că guvernul de la Ankara se foloseşte lovitura de stat ca pretext pentru a acţiona împotriva disidenţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.