Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia ridică interdicţia de călătorie impusă unei scriitoare

Asli Erdogan

Un tribunal turc a ridicat joi interdicţia de a se deplasa în străinătate impusă scriitoarei Asli Erdogan, urmărită penal pentru 'propagandă teroristă' într-o afacere emblematică a restricţiilor impuse libertăţii de expresie în Turcia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Respinsă prima dată în martie, cererea scriitoarei, în vârstă de 50 de ani, de a obţine ridicarea interdicţiei de a călători care i-a fost impusă după încheierea detenţiei provizorii, în decembrie, a fost aprobată joi de către un tribunal din Istanbul.

Tensiuni acute pe axa Phenian-Washington: 'Trump este un PSIHOPAT'

Cele două intelectuale au fost eliberate sub control judiciar la sfârşitul lunii decembrie după mai mult de patru luni în detenţie provizorie pentru că au colaborat cu ziarul prokurd Ozgür Gündem, închis prin decret în octombrie, fiind acuzat de 'propagandă teroristă'.

Ele nu au fost totuşi achitate şi riscă încă, împreună cu alte şapte persoane, închisoarea pe viaţă. Procesul a fost amânat până la 31 octombrie.

Arestarea lui Asli Erdogan şi detenţia sa timp de 132 de zile au provocat un val de indignare în Turcia şi în Occident, care este preocupat de restricţiile impuse libertăţii de expresie de la puciul eşuat din 15 iulie şi care a fost urmat de epurări fără precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.