Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia s-a interesat în mod oficial de soarta unui om de afaceri închis în SUA

sua turcia

Turcia s-a interesat în mod oficial pe lângă autorităţile americane cu privire la soarta unui om de afaceri turco-iranian aflat în detenţie în SUA sub acuzaţia de încălcare a embargoului asupra Iranului, a anunţat diplomaţia turcă, informează joi AFP, conform agerpres.ro

Cererea Ankarei vizează soarta lui Reza Zarrab, un om de afaceri de 34 de ani, aflat în centrul unei afaceri cu potenţial exploziv pentru regimul lui Recep Tayyip Erdogan. 

"Ambasada noastră la Washington a formulat o cerere oficială pe lângă autorităţile americane, pentru a obţine informaţii cu privire la Reza Zarrab în urma informaţiilor apărute în presă" cu privire la cazul său, a anunţat Ministerul turc al Afacerilor Externe, într-un comunicat publicat miercuri seara. 

În decembrie 2013, Zarrab a fost arestat şi plasat în detenţie pentru mai mult de două luni în Turcia, alături de alţi zeci de alţi apropiaţi ai puterii turce, pentru trafic ilegal de aur cu Iranul, facilitat de miniştri ai guvernului islamo-conservator de la Ankara. Patru dintre aceştia au demisionat sau au fost concediaţi. 

Arestarea lui în timpul unei vizite în SUA, în 2016, precum şi cea din martie a unui bancher turc Mehmet Hakan Atilla au suscitat furia lui Erdogan şi au escaladat tensiunile din relaţia Ankara-Washington. Potrivit presei americane, procesul lor ar urma să înceapă la 27 noiembrie la New York. Însă mass-media americane, printre care New York Times, au raportat în ultimele săptămâni că Zarab ar putea să nu compară la proces, dând de înţeles că s-a negociat o pedeapsă. 

Soarta acestuia a generat confuzie săptămâna trecută, după ce un site al Administraţiei americane pentru penitenciare anunţase eliberarea sa, înainte de a retracta anunţul, atribuindu-l unei "erori tehnice", potrivit presei turce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.