Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se delimitează de conflictul din Siria: Ce a anunát omul lui Recep Erdogan

twitter.com
siria Manbij Jarabulus, Kobane

Turcia nu a intrat într-un război prin incursiunea sa din nordul Siriei şi nu are nicio intenţie să devină o putere permanentă acolo, a declarat luni vicepremierul turc Numan Kurtulmus, citat de televiziunea NTV, relatează Reuters. 'Turcia nu este o ţară invadatoare. Turcia nu intră într-un război', a afirmat vicepremierul turc pentru reporteri la Istanbul. 'Fiecare parte implicată, inclusiv guvernul de la Damasc, a fost înştiinţată de operaţiunea 'Scutul Eufratului' (numele dat de Ankara incursiunii sale din nordul Siriei). Rusia i-a informat, suntem siguri de asta', a adăugat el.

Operaţiunea 'Scutul Eufratului' lansată săptămâna trecută de către Turcia în nordul Siriei are drept scop să împiedice formarea unui 'coridor kurd', a mai spus vicepremierul turc. 'Scopul operaţiunii este de a elimina din regiune gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) şi de a împiedica PYD (Partidul Uniunii Democratice) şi (aripa sa armată) YPG să creeze un coridor' care 'ar diviza Siria', a spus Numan Kurtulmus, citat de televiziunea NTV.

Armata turcă are în prezent în Siria circa cincizeci de tancuri şi sute de soldaţi în cadrul operaţiunii ''Scutul Eufratului''. Potrivit ministrului de externe turc Mevlut Cavusoglu, operaţiunea forţelor Ankarei şi a rebelilor sirieni în jurul oraşelor Jarablus şi Manbij are drept scop alungarea combatanţilor Statului Islamic şi YPG ar trebui să se retragă imediat la est de Eufrat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.