Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se implică masiv în Siria: A trimis noi tancuri în nordul ţării

nrttv.com
turcia siria operatiune tancuri

Turcia a trimis sâmbătă şase noi tancuri în Siria unde rebelii susţinuţi de Ankara continuă operaţiunea de deminare în oraşul Jarablus, preluat în această săptămână de la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), relatează AFP. Armata turcă a lansat miercuri operaţiunea 'Scutul Eufratului' pe teritoriul sirian vizând îndepărtarea SI din zonă şi contracararea avansării miliţiilor kurde, care intenţionează să formeze un coridor lung de-a lungul graniţei.

Un fotoreporter al AFP a declarat că a auzit explozii sporadice în momentul în care rebelii susţinuţi de Ankara au intervenit pentru a dezamorsa explozibilii lăsaţi de combatanţi ai SI la Jarablus. Potrivit Anadolu, rebelii au distrus explozibili, 20 de bombe fiind dezamorsate numai într-o singură zi, vineri. Cele şase tancuri turceşti au intrat pe teritoiul sirian sâmbătă dimineaţa prin satul Karkamis, la graniţa turcă. Potrivit cotidianului Hurriyet, Turcia are de acum 50 de tancuri şi 380 de soldaţi în Siria după trei zile de operaţiune.

Forţele armate turce au primit ordin de 'a lovi imediat' în caz de orice mişcare a Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG) spre Jarabluss, menţionează cotidianul turc. Ankara consideră Partidul Uniunii Democratice (PYD) al kurzilor sirieni, principala miliţie kurdă din Siria, şi aripa sa militară, YPG, ambele provenite din PKK, drept organizaţii 'teroriste' care intenţionează să creeze o regiune autonomă în Siria. Operaţiunea, intitulată ''Scutul Eufratului'', a fost lansată în noaptea de marţi spre miercuri de către armata turcă, susţinută de către forţele coaliţiei internaţionale antijihadiste, cu avioane de luptă şi forţe speciale, în scopul de a alunga gruparea Stat Islamic (SI) din localitatea Jarablus, situată în apropiere de frontiera Turciei cu Siria, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.