Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Trei atacuri împotriva poliţiei şi partidului la putere la Istanbul

twitter.com
explozie istambul

Un bărbat a deschis focul sâmbătă asupra unei maşini a poliţiei la Istanbul, fără a face victime, la câteva ore după două atacuri în oraş asupra poliţiei şi partidului aflat la putere, au relatat media turce, citate de AFP preluat de agerpres.

Această serie de atacuri survine într-un climat de insecuritate şi într-un context politic tensionat în Turcia, ţară lovită de un val fără precedent de atentate. 

Un atacator a deschis focul sâmbătă dimineaţă asupra unei maşini a poliţiei la Esenyurt, district din partea europeană a Istanbulului, fără a-i răni pe agenţii din interior. El a fugit lăsând în urma sa o sacoşă şi o grenadă, conform agenţiei de presă Dogan. 

Vineri seară, o rachetă a fost lansată asupra sediului poliţiei din Istanbul, lovind un zid al incintei. În această clădire este plasat în arest autorul atacului sângeros dintr-un club din noaptea de Revelion, revendicat de gruparea Statul Islamic. 

Un alt proiectil a lovit la scurt timp un sediu al AKP, formaţiunea aflată la putere, fără a exploda. 

Aceste două atacuri, care nu au făcut victime, au avut loc în timpul ce Parlamentul vota, în a doua lectură, la Ankara, un controversat proiect de reformă care vizează extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Autorii acestor atacuri nu au fost identificaţi deocamdată şi este imposibil de ştiut dacă a fost vorba de acte coordonate sau nu. 

Premierul Binali Yildirim a declarat că atacurile de vineri seară poartă marca unui 'grup terorist de stânga', făcând referire la o mică grupare de extremă-stânga, DHKP-C, care a mai comis atacuri împotriva poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.