Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii au venit în Qatar şi nu mai vor să plece. Baza militară va avea regim de permanenţă

parstoday.com
turci in qatar

Ministrul apărării turc, Fikri Isik, a declarat vineri că ţara sa nu intenţionează să revizuiască acordul cu Qatarul privind situaţia bazei sale militare de pe teritoriul acestui stat şi că orice cerere de închidere a acesteia reprezintă un amestec în relaţiile Ankarei cu micul emirat din Golf, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie pentru postul de televiziune turc NTV, ministrul Isik a declarat că el nu a văzut cererea privind închiderea bazei. "Baza din Qatar este o bază turcă şi una care asigură atât securitatea Qatarului, cât şi pe cea a regiunii", a adăugat el.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

Patru state arabe - Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt - care boicotează Qatarul pentru o presupusă sprijinire a terorismului, au trimis autorităţilor de la Doha o listă cu 13 cereri, între care figurează închiderea postului de televiziune Al Jazira şi reducerea legăturilor emiratului cu Iranul şiit, adversar regional, a declarat un oficial al uneia dintre cele patru ţări.

Cele patru, a relatat anterior Reuters, mai cer ca Doha să rupă legăturile cu grupările islamiste Fraţii musulmani, Statul Islamic, Al Qaida, Hezbollah şi Fatah al-Sham (fosta filiala siriană a Al Qaida), să închidă baza turcă de pe teritoriul său şi să-i extrădeze pe toţi cei consideraţi "terorişti".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.