Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR si CNA, chemate la raport in Parlament dupa tragedia Colectiv

tvr

TVR si CNA sunt chemati la raport in Parlament saptamana viitoare pentru a da explicatii pentru lipsa de reactie in legatura cu tragedia din Colectiv. Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor vor la sedinta de saptamana viitoare reprezentantii celor doua institutii.

"Am solicitat in calitate de presedinte al Comisiei pentru cultura invitarea reprezentantilor SRTV la audieri in legatura cu lipsa de reactie si manifestarea care a avut-o TVR in raport cu acele tragice evenimente petrecute weekend-ul trecut.

E total nefiresc ca televiziunea publica, un serviciu public platit din banii contribuabilului roman, sa fie lipsita de reactie in astfel de momente tragice pentru intreaga tara. Dupa cum probabil a vazut toata lumea, toate televiziunile de stiri si nu numai, chiar si televiziunile generaliste au intrerupt programul de emisie dand imagini de la locul tragediei, facand la un moment dat ca autoritatile statului sa-si ia chair rolurile in serios. TVR a preferat sa nu isi intrerupa programul, iar pentru acest lucru am solicitat colegilor mei sa fie de acord cu chemarea reprezentantilor SRTV pentru audiere", a spus pentru STIRIPESURSE.RO, presedintele Comisie Gigel Stirbu.

Acesta a mai explicat faptul ca in urma acestui incident, actualul director general interimar al televiziunii nu mai poate fi propus pentru un mandat plin in fruntea SRTV. Alte sanctiuni imediate nu pot fi puse insa de Parlament.

"Directorul general Irina Radu este interimara, iar daca cineva s-ar fi gandit ca dupa acest interimat doamna respectiva ar putea sa preia conducerea serviciului public de televiziune, cred ca in urma a aceea ce s-a intamplat in weekend-ul trecut vis-a-vis de tragicele evenimente ii va da de gandit - nu va mai indrazni nimeni in urma comportamentului neadecvat din punct de vedere al deontologiei profesionale sa o propuna pe doamna respectiv ala conducerea definitiva", a mai spus deputatul PNL.

Acesta a precizat totodata ca si reprezentantii CNA vor fi chemati la raport. Stirbu vrea sa le semnaleze ca trebuie aplicata legea si eventual sanctionate televiziunile care au transmis imagini de la locul tragediei necenzurat, needitat, incalcand normele legale.

"Tot saptamana viitoare am solicitat sa fie chemati la audieri si reprezentantii CNA pentru ca am vazut niste imagini date de televiziunile care au transmis in direct tragicele evenimente care nu aveau ce sa caute pe ecranele televizoarelor, iar legea condamna astfel de imagini publice", a mai spus Stirbu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.