Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uber cere şoferilor să-şi facă microîntreprindere sau PFA

uber

Toţi şoferii Uber din România sunt obligaţi să-şi facă contracte de tip PFA (persoană fizică autorizată) sau microîntreprindere şi să aibă atestat profesional de transport persoane dacă vor să continue să colaboreze cu compania americană, potrivit unor informaţii din piaţă preluate de Ziarul Financiar.

Uber, care le dă proprietarilor de maşini posibilitatea de a oferi servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii care îi pune în legătură cu clienţii şi asigură şi platforma de

taxare şi gestionare a comenzilor, intră astfel în „clubul“ plătitorilor de contribuţii sociale, lucru care până în prezent nu se întâmpla.

„În ultimele luni, şoferii noştri parteneri au cerut asistenţă în ceea ce priveşte obligaţiile fiscale. În acordul semnat de fiecare şofer partener înainte de a folosi platforma Uber este stipulat clar faptul că este responsabilitatea fiecăruia să îşi respecte toate obligaţiile fiscale locale. Acum există o metodă mai facilă de a face acest lucru, printr-un parteneriat încheiat cu un consultant financiar local, care poate răspunde nevoilor şoferilor parteneri. Am făcut acest parteneriat pentru a ne asigura că toţi şoferii noştri au acces la toate informaţiile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale, în funcţie de situaţia personală şi profesională a fiecăruia dintre ei“, au transmis reprezentanţii Uber România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.