Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UCIDEREA unui hoţ român în Italia relansează dezbaterea privind legitima apărare

ANSA
carabinieri

Mai mulţi politicieni din rândul formaţiunilor conservatoare, populiste şi de extremă dreapta din Italia au cerut duminică adoptarea unor noi prevederi legislative privind legitima apărare, astfel încât oamenii de bună credinţă care răspund unor atacuri să fie protejaţi, transmit agenţiile ANSA şi AP, citate de presa internaţională, conform agerpres.

Dezbaterea a pornit de la un incident produs vinerea trecută în localitatea italiană Gugnano, când un hoţ român care intrase prin efracţie într-un local a fost ucis de proprietar.

Cum vrea Executivul să-i UMPLE de bani pe medici: Ce urmărește Guvernul PSD

Mario Cattaneo, în vârstă de 67 de ani, locuia în acelaşi imobil unde deţinea şi un restaurant. În cursul nopţii de joi spre vineri, bărbatul a auzit zgomote provenind din local.

Înarmat cu o puşcă, a coborât să vadă ce se întâmplă şi i-a surprins pe hoţi. Cattaneo a declarat pentru ANSA că unul dintre hoţi a încercat să îi smulgă arma din mâini şi că atunci aceasta s-a descărcat accidental.

În urma confruntării, hoţul a fost împuşcat mortal. Ceilalţi membri ai bandei au fugit, lăsând în urmă cartuşele de ţigări pe care le sustrăseseră.

Proprietarul barului este acum anchetat pentru omor, iar o serie de politicieni de opoziţie afirmă că acest caz este emblematic pentru lipsa de claritate a legislaţiei privind legitima apărare.

"Sunt de partea lui Mario", a scris pe Facebook Mariastella Gelmini, reprezentantă a partidului Forza Italia, cerând Partidului Democrat, aflat la guvernare, să grăbească aprobarea în parlament a unei legi care să clarifice ce reprezintă legitima apărare a persoanelor şi a proprietăţii.

Ion Ţiriac, atac dur la protestatari: 'Asta e ANARHIE'. Oare sunt mânați de cineva?

Faptul că victima este de origine română a alimentat şi retorica anti-imigraţie a formaţiunilor de extremă dreapta, în special al Ligii Nordului.

Giorgia Meloni, lidera alianţei Fraţii Italiei, a scris pe Facebook că dacă legislaţia privind legitima apărare ar fi fost adoptată, "Mario Cattaneo nu ar fi ajuns niciodată în faţa unei instanţe".

"Principiul pe care vrem să îl vedem ratificat este simplu: dacă intri pe proprietatea mea cu scopul de a comite un jaf, am dreptul să mă apăr", a scris Meloni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.