Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina AMENINŢĂ că va închide toată frontiera cu Transnistria

trm.md
frontiera, ucraina

Ucraina a avertizat că va închide complet toate punctele de trecere a frontierei cu autoproclamata republică transnistreană dacă Tiraspolul va solicita sprijinul Federaţiei Ruse în asigurarea securităţii la punctele comune de trecere moldo-ucrainene, relatează vineri portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

Un anunţ în acest sens a fost făcut joi de Irina Friz, deputată în Rada Suprema a Ucrainei din partea "Blocului Petro Poroşenko", pe pagina sa de Facebook.

Lucrurile SE COMPLICĂ în Orient: SUA au trimis un al doilea portavion

Irina Friz, preşedinta subcomitetului din Comisia pentru securitate naţională şi apărare din parlamentul Ucrainei, a declarat că autorităţile de la Kiev ar putea închide complet frontiera cu Transnistria în cazul prezenţei reprezentanţilor Federaţiei Ruse în apropierea graniţei dintre Ucraina şi republica nerecunoscută, aşa după cum a sugerat Tiraspolul.

"Declaraţiile aşa-numitului ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, cu privire la intenţia de a solicita amplasarea reprezentanţilor Federaţiei Ruse la punctele de trecere comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, au fost auzite şi nu vor rămâne fără reacţia Kievului. Mai exact, dacă Tiraspolul va cere Moscovei să-şi amplaseze 'pacificatorii' la aceste puncte de trecere, noi vom fi nevoiţi să închidem complet toate punctele de frontieră de pe segmentul transnistrean", a avertizat Irina Friz pe pagina sa de Facebook.

Intenţia de a crea puncte de control comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean al frontierei ar putea să antreneze faza militară a conflictului din Transnistria, a avertizat într-un interviu acordat joi agenţiei de presă RIA Novosti aşa-numitul ministru de externe transnistrean Vitali Ignatiev.

Julian Assange este LIBER. Procurorii suedezi renunţă la acuzaţii

El nu a exclus ca Tiraspolul să se adreseze pentru ajutor Rusiei şi să-i ceară instalarea reprezentanţilor săi ca forţă care să asigure măsuri de securitate la aceste puncte de control comune moldo-ucrainene.

Serviciile vamale ale Republicii Moldova şi Ucrainei intenţionează să instituie 13 puncte de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei, proiect căruia Tiraspolul i se opune. Dintre cele 13 puncte, 11 vor fi cu destinaţie rutieră şi două cu destinaţie feroviară, scrie Deschide.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.