Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță legea marțială: Rusia pregătește o invazie, acuză Kievul

ucraina

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat joi că nu exclude introducerea legii marţiale şi un nou val de mobilizare militară în cazul în care conflictul cu separatiştii proruşi se înrăutăţeşte, relatează Reuters.

"În cazul în care situaţia escaladează în estul ţării şi în Crimeea, noi nu excludem posibilitatea introducerii legii marţiale şi o nouă mobilizare" militară, a declarat Poroşenko într-un discurs televizat din regiunea Lviv, în vestul ţării.

Citește și: Prima poză cu Simona Halep și bărbatul de la care vrea 3 copii

Poroşenko nu a explicat clar ce presupune introducerea legii marţiale şi dacă se referă la introducerea sa în întreaga ţară sau numai în anumite regiuni.

Legislaţia ucraineană stipulează că legea marţială este promulgată printr-un decret prezidenţial care trebuie aprobat de către parlament. Ea ar putea include restricţii de circulaţie pentru cetăţeni, interzicerea de partide politice şi a anumitor instituţii publice şi a adunărilor publice.

Citește și: S-a deschis prima terasă pentru nudiști / VIDEO

Din 2014, conducerea prooccidentală a Ucrainei a anunţat mai multe valuri de mobilizare, cerând bărbaţilor ucraineni să se alăture armatei în lupta sa cu separatiştii din regiunea Donbas, în estul ţării.

Totodată, preşedintele ucrainean a afirmat că nu exclude o invazie rusă de mari proporţii, în condiţiile în care tensiunile dintre cele două state s-au înrăutăţit în ultima perioadă în legătură cu peninsula anexată Crimeea.

Citește și: Mihaela Rădulescu, topless și cu fundul la vedere: Ce poze și-a pus diva / 18+

Rebelii proruşi "au crescut foarte mult numărul tirurilor de rachete împotriva poziţiilor noastre din est", a spus Poroşenko.

"Posibilitatea unei escaladări a conflictului rămâne foarte ridicată. Şi nu excludem o invazie de mari proporţii. Noi suntem pregătiţi", a adăugat el, potrivit imaginilor televizate.

Citește și: Sus pe bloc, vecine, sus pe bloc: S-a urcat cu iubita pe bloc și au făcut sex, iar vecinii i-au filmat / VIDEO

Joi dimineaţa, armata ucraineană a informat că trei militari au fost ucişi şi şase au fost răniţi în lupte în ultimele 24 de ore.

În acelaşi timp, separatiştii au acuzat armata ucraineană că a tras asupra teritoriului controlat de rebeli cu armament greu, care ar fi trebuit retras de pe linia frontului conform acordului de la Minsk, a informat site-ul de ştiri separatist DAN, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a dovedit științific: Cum îți afectează pornografia viața

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.