Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere demisia preşedintelui APCE pentru că a susţinut revenirea Rusiei în acest organism

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Ucraina a cerut miercuri demisia preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt, care a susţinut revenirea Rusiei în acest organism parlamentar european, transmite agenţia EFE. 'Nu dorim un conducător pe care Rusia îl foloseşte pentru a discredita acest organism şi pentru a-şi promova interesele politice în cadrul APCE', a declarat la o televiziune locală purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Mariana Betsa.

Solicitarea Kievului survine după ce mai mulţi parlamentari din APCE au cerut şi ei demisia spaniolului Agramunt, în urma întâlnirii pe care acesta a avut-o luna trecută cu preşedintele Bashar al-Assad în Siria, unde a efectuat o vizită fără să se consulte cu organismul pe care-l conduce. Pedro Agramunt invocă faptul că a vizitat în Siria în calitate de senator spaniol şi consideră că criticile faţă de această vizită sunt determinate de poziţia sa faţă de reluarea dialogului cu Rusia. După anexarea Crimeii, în APCE a fost suspendat dreptul de vot al parlamentarilor ruşi, care de atunci nu au mai participat la nicio sesiune, conform Agerpres.

Numele lui Pedro Agramunt apare şi în scandalul "Caviargate", ce priveşte suspiciuni de corupţie în cazul unor actuali sau foşti reprezentanţi ai APCE care ar fi primit favoruri din partea Azerbaidjanului pentru a respinge un raport privind respectarea drepturilor omului în această ţară. Numeroşi parlamentari îi reproşează lui Pedro Agramunt că nu a dispus nicio anchetă după ce s-a declanşat acest scandal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.