Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina e în pragul HAOSULUI: Anunțul care vine de la Kiev

Petro Porosenko

Ucraina e iar în pragul unui haos! Liderul Partidului Radical din Ucraina, Oleg Liaşko, a spus luni că formaţiunea sa va începe declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Petro Poroşenko şi a cerut Radei Supreme (parlamentul unicameral) crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea dezvăluirilor din presa internaţională, care a publicat numele unor înalţi demnitari, între care şi cel al preşedintelui ucrainean, care şi-au plasat averile în paradisuri fiscale pentru evitarea impozitelor.

'Facţiunea Partidului Radical va iniţia declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Poroşenko, în conformitate cu prevederile Articolului 111 din Constituţia Ucrainei. Noi cerem crearea unei comisii parlamentare provizorii pentru investigarea faptelor legate de existenţa unor conturi ale preşedintelui Petro Poroşenko în societăţi offshore', a scrie Liaşko, pe pagina sa de Facebook, citată de portalul Strana.ua şi Reuters.

Citește și: Planul SECRET prin care se pregătește prima colonie pe Lună

Potrivit acestuia, este 'culmea cinismului' să-ţi ascunzi averea în paradisuri fiscale în timp ce 'sute de soldaţi au murit în asediul de la Ilovaisk', din august 2014, în timpul luptelor cu rebelii separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina (NABU) a anunţat anterior că nu va începe o anchetă împotriva preşedintelui Petro Poroşenko în urma publicării documentelor în afacerea 'Panama Papers' din motive de imunitate.

'Refuzul Biroului Naţional Anticorupţie de a investiga acţiunile preşedintelui (Poroşenko) este o dovadă a subordonării acestuia şi a faptului că imită doar lupta împotriva corupţiei', a reacţionat Liaşko, informează agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre marile mistere ale omenirii pare să-și fi găsit răspuns

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.