Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale

ucraina

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Adevarul:

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.
Depoziţia a intervenit în ajunul vizitei Ministrului de Externe Serghei Lavrov la Casa Albă, acolo unde s-a întâlnit cu Preşedintele Donald Trump.
SUA au trecut printr-o nouă experienţă de război informaţional al Rusiei, prin infiltrarea unui fotograf în Biroul Oval şi publicarea unor fotografii joviale valorificate la maximum de vulpoiul Lavrov şi de aparatul rus de propagandă, ca şi cum SUA şi Rusia au făcut deja Marele Târg pe seama Ucrainei. Reacţiile de după întâlnire au infirmat pe deplin această senzaţie promovată de propaganda rusă, lucrurile fiind mult mai serioase şi deloc favorabile imaginii bunei înţelegeri Washington-Moscova. Din contra.
Întâlnirea cu Pavlo Klimkin, ministrul de Externe ucrainean, imediat după ce a ieşit Lavrov din Biroul Oval, a dat măsura echilibrului faţă de cei doi actori, în timp ce mesajele ulterioare sunt mai degrabă clare despre condiţionările şi influenţa americană pe tema Ucrainei. Peste toate, anunţul secretarului de Stat Tillerson privind menţinerea sancţiunilor la adresa Rusiei până la aplicarea pe deplin a Acordului de la Minsk şi comunicatul Casei Albe în acelaşi sens dublează afirmaţiile ministrului ucrainean, care vorbeşte despre constrângerea Rusiei şi impunerea acestor condiţionalităţi.
În acelaşi timp, Estul Ucrainei e din nou în flăcări, răbufnite chiar în noaptea finalei Eurovisionului de la Kiev, fapt care a dus la anularea participării Preşedintelui ucrainean la spectacol. Atacuri de artilerie au adus din nou morţi şi răniţi, atacuri în zone locuite din Avdiivka au dus la victime civile. Tocmai atunci când reprezentantul american la OSCE sublinia, la Viena, că în ultimele trei luni, prezenţa armelor grele interzise în zona de contact a crescut cu... 750%!!! Totul potrivit observaţiilor monitorilor OSCE de pe teren. (Mai multe detalii AICI)

Romania Libera:

De la 1 iulie, angajatorii care au salariați cu program parțial vor trebui să suporte impozite substanțial majorate, fiindcă Ministerul Finanțelor vrea să le perceapă contribuții de pensii și sănătate la nivelul salariului minim brut pe țară. Mai exact, statul vrea introducerea obligației de plată a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru salariații cu timp parțial de muncă cu salariul sau cu venituri brute realizate sub nivelul de 1.450 lei și care nu desfășoară în același timp și o activitate salarială cu normă întreagă. Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat că măsura se va aplica doar anul acesta, deși în programul de convergență, adoptat pe 5 mai de Guvern, se precizează că impactul estimat al măsurii în acest an este de 620 milioane lei în 2017 și de 1,33 miliarde lei, în 2018. Deci instituția mizează și anul viitor pe aceste venituri la buget.
Conform datelor Ministerului Muncii, aproape un milion de contracte part-time sunt înregistrate, iar din acestea circa 360.000 de contracte sunt unica sursă de venit, potrivit explicațiilor date de ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan. El a mai spus că majorarea contribuțiilor nu va afecta salariatul, care va rămâne cu același venit, dar a încercat să justifice măsura prin faptul că acest tip de contracte este folosit uneori pentru a plăti angajații la gri.
România, locul opt în UE la taxarea muncii
Nici nu e de mirare, dată fiind rata ridicată de taxare a muncii. Conform unui studiu realizat de KPMG, România ocupă locul al optulea în Uniunea Europeană din acest punct de vedere, înaintea Finlandei, Austriei, Poloniei, Cehiei şi Germaniei. De altfel, din cauza poverii fiscale, majorarea continuă a salariului minim a făcut ca tot mai multe contracte de muncă să fie mutate pe acest nivel, numărul acestora triplându-se în patru ani, ajungând la peste 1,5 milioane. La fel e situația și când vorbim de contractele part-time: ele permit angajatorului să achite contribuții mai mici, în timp ce salariatul beneficiază de asigurări de sănătate. Măsura care va fi introdusă de la 1 iulie va face ca angajatorul să plătească în plus 246 lei pentru un salariat cu contract de două ore la nivelul salariului minim, iar la un contract de 2 ore plătit acum cu 363 lei pe lună, valoarea contribuțiilor angajatorului va fi de 329 lei. (Mai multe detalii AICI)

Business Magazin:

Proprietar, dar cu un imprumut pe 25-30 de ani la banci sau bani, lunar, dati pe chirie? Ce alegi? Este o intrebare cu care se confrunta majoritatea tinerilor care isi doresc sa se mute la casa lor.
Daca e sa ne luam dupa calculele specialistilor, tendinta din ultimii ani este una care caracterizeaza majoritatea romanilor si anume, aceea de a cumpara proprietati fara sa stea pe ganduri. Fara sa ia in calcul avantajele si dezavantajele. Astfel, in comparatie cu alti europeni, romanii au simtul proprietatii foarte dezvoltat, ceea ce ii face sa renunte la a sta in chirie, in favoarea cumpararii unei proprietati.
Bancile au facilitat acest demers si au venit in sprijinul tinerilor cu oferte extrem de atractive. Programul guvernamental Prima Casa si facilitatea accesarii unui credit ipotecar a contribuit intr-un mod pozitiv la cresterea vanzarii de locuinte, din tara noastra. De asemenea, si contributia dezvoltatorilor imobiliari, care vin cu oferte din ce in ce mai mari la locuinte nou construite, este importanta.
Majoritatea celor care opteaza pentru achizitionarea unei locuinte sunt tinerii, care doresc sa isi intemeieze o familie sau au una, care s-a marit intre timp, luand in calcul siguranta si viitorul copiilor lor.
Daca te confrunti cu aceasta dilema si nu stii ce este mai avantajos, sa stai cu chirie sau sa ai casa ta, ia in calcul ca aceasta decizie importanta va influenta veniturile si viata intregii familii si are de ambele parti, atat avantaje cat si dezavantaje.
Dintre avantajele si dezavantajele locuitului cu chirie, cele mai importante ar fi:
- A fi chirias nu implica si alte costuri suplimentare precum: impozite pentru terenul aferent cladirii sau al locuintei, intretinerea si repararea locuintei, asigurarea locuintei, avans pentru achizitionarea locuintei sau alte cheltuieli neprevazute.
- Daca te plictisesti de actuala locuinta, ori iti schimbi jobul si ai nevoie sa fii mai aproape de acesta, poti renunta usor la actuala locuinta si sa iti cauti alta de inchiriat, in zona care iti convine. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

În Franţa, dreapta politică se află în pragul unei adevărate crize după ce conservatorul Edouard Philippe a devenit prim-ministru. Edouard Philippe este un apropiat al ex-premierului conservator Alain Juppé, de alfel purtătorul de cuvânt al acestuia în momentul primarelor pentru desemnarea candidatului Republican la prezidenţiale. Iar în acest context, Emmanuel Macron reuşeşte să producă o fractură între aripa sa moderată şi cea dură. Noul premier al Franţei se regăsea în tabăra "moderată" a conservatorilor francezi.
După ce a visat timp de cinci ani, dreapta are, în sfârşit un premier ieşit din rândurile sale. Doar că numirea nu a făcut mai pe nimeni să surâdă la sediul partidului Republican.
Tabăra susţinătorilor lui Alain Juppé – sau fracţiunea « moderată » a partidului s-a felicitat în urma acestei alegeri. Deputata Nathalie Kosciusko-Morizet declara imediat că nu crede că Emmanuel Macron şi-ar dori prin această numire să “spargă dreapta. Misiunea sa este să facă ţara să  reuşească”. Si a adăugat : « dacă va aduce reforme bune, va trebui să fim cu toţii constructivi ».
De cealaltă parte, responsabilii partidului au adoptat o atitudine total inversă. "Astăzi, ceea ce propune Emmanuel Macron nu este o recompunere politică, este un dinamitaj", a comentat François Baroin care conduce campania pentru legislative. « Nu ni se pare ceva sănătos pentru democraţie » a afirmat de partea sa Bernard Accoyer, secretarul general al partidului Republican care, este de părere că « trebuie vorbit despre un proiect şi nu de persoane, ori de o campanie de recrutare sau de o reaşezare ».
Dificil de spus până aici unde va duce această îndepărtare a celor două tabere. Procesul s-ar putea accelera în orele care vin. Căci, din fieful lui Edouard Philippe şi altii s-ar putea alătura acestui prim guvern din mandatul lui Emmanuel Macron. Chiar dacă exodul nu va fi masiv, unii candidaţi la legislative ar putea încerca să schimbe eticheta. Spre exemplu Gilles Boyer, fostul director de campanie a lui Alain Juppé a anunţat este interesat de legislativele ce vin şi va lucra pentru a-şi asigura şansele pentru a fi ales.
Dar, adevărata reaşezare ar putea avea loc după legislative, cu un divorţ între cei care doresc să lucreze cu noul executiv şi cei care sunt într-o opoziţie sistematică. Această distanţare ar putea merge până la crearea a două grupuri în Adunarea Naţională. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.