Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina vrea dialog cu ultranaţionaliştii asupra blocadei cărbunelui din regiunile rebele

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Autorităţile ucrainene s-au declarat vineri dispuse la dialog cu ultranaţionaliştii care blochează livrarea cărbunelui din regiunile rebele din est cu riscul unor penurii de electricitate în restul ţării, relatează AFP. "Poziţia guvernului este clară: suntem gata pentru dialog, pentru discuţii profesionale", a declarat prim-ministrul Volodîmîr Groisman, citat de presa ucraineană. "Dar noi nu suntem gata pentru sabotaj", a subliniat el.

Ultranaţionaliştii ucraineni, care blochează calea ferată de aproape trei săptămâni, susţin că Kievul nu ar trebui să facă comerţ cu rebelii proruşi. Kievul continuă să cumpere un anumit tip de cărbune, care nu se găseşte decât în estul separatist al ţării şi este necesar funcţionării centralelor electrice ucrainene, conform Agerpres.

Aceste livrări au continuat până în prezent, în ciuda conflictului dintre separatişti şi armata ucraineană care a făcut aproape 10.000 de morţi din 2014. Săptămâna trecută, Kievul a declarat stare de urgenţă energetică, în timp ce autorităţile încearcă să reducă consumul de electricitate al ţării. Preşedintele Petro Poroşenko a avertizat atunci că mai multe mari oraşe ucrainene şi unele cartiere ale capitalei ar putea rămâne fără încălzire şi că uzinele metalurgice şi-ar putea opri producţia, ameninţând 300.000 de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.